Vuxenkurser v.44

Vuxenkurs v.44

Mån-tors 6timmar tennis, 1.5timme/dag

 

Passa på att förbättra din tennis under höstlovet…

Kurserna är på 4 dagar där vi går igenom teknik i alla slag blandat med övningar. Vi kommer också spela poängspel och gå igenom taktik i både singel & dubbel.

Det finns totalt 16platser, 8 i varje grupp så först till kvarn gäller.

16.00-17.30 avancerade/spelat länge

17.30-19.00 nybörjare/spelat lite

 

Kostnad 650kr/spelare

Anmälan senast 23/10 till hudiktennis@gmail.com

Frågor Anna Nyman 0705082983/hudiktennis@gmail.com

 

Ev. kan tiderna komma att ändras beroende på antal deltagare som anmäler sig,

minst 3 spelare för att kursen ska bli av.

Share
Posted in Nyheter | Kommentering avstängd

Asia uttagen till nationellt SEB-läger

En väldigt glad nyhet för Hudiksvalls tennisklubb är att vår 13åriga Asia Chaabi, som en av 9 tjejer i Sverige, är uttagen till ett nationellt läger med juniorlandslagstränaren Fredrik Hörnell. Superkul och stort grattis Asia! Vi tränare hoppas såklart att detta även kan ge våra yngre spelare som vill bli riktigt bra lite extra motivation, det går att lyckas i en liten klubb, gäller att kämpa hårt på varje träning! :)

Share
Posted in Nyheter | Kommentering avstängd

Asias kanonhelg i Östersund

asiaöstersund

 

Grymma Asia har spelat hem ännu en turneringsseger, i Östersund denna gång. Asia var med i två klasser, damsingel A & B och det resulterade i 6 vunna matcher och en klassvinst. I A tog det stopp i andra omgången mot andraseedade östersundstjejen Jessika Berglund efter en lätt första match mot Rebecca Österberg Åhus TK. Asia var lite trött efter många matcher tidigare på dagen och fick inte riktigt spelet att fungera medan Jessika spelade smart med höga bollar på Asias backhandsida. I damsingel B gick det desto bättre där Asia hade en rätt enkel väg till final trots yngst i klassen. I kvalspelets två första matcher mot Elin Henriksson Övik TK och Lovisa Kotalainen Kramfors TK, gick Asia in och spelade ut tjejerna helt från början, 6-1 6-1 mot Elin och 6-0 6-3 mot Lovisa. I kvalfinalen mötte Asia Julia Keranovic och med många timmar på banan i ryggen blev det ett tufft första set där Julia styrde matchen 4-6, men där visade Asia prov på sin mentala styrka och vände på matchen till 6-0 i andra set och 10-4 i avg. matchtiebreak! Semifinalen mot Alva Norgren Övik TK vann Asia 6-1 6-3, finalen blev mot Elin Henriksson igen där Asia blev lite stressad i första set då spelet inte fungerade riktigt men lyckades ändå ta hem setet. Andra set slappnade Asia av mer och styrde spelet och vinst 6-4 6-1. Riktigt starkt & Stort grattis Asia!

Share
Posted in Nyheter | Kommentering avstängd

SEB-läger i Hudiksvall 10-12/10

seblägerhudik

 

Ledare

Anna Nyman & Erik Nyman

Deltagare

Per Blennå Hudiksvalls TK

Gustav Bergshem Hudiksvalls TK

Linn Gidlund Övik TK

Linnea Blomberg Sundsvalls TK

Elsa Edström Sundsvalls TK

Lovisa Byström Sundsvalls TK

Markus Rådberg Sundsvalls TK

Sparring

Miliam Rünell Hudiksvalls TK

 

På fredagkväll kom 8 förväntansfulla tennisspelare till vår klubb och då dom flesta varit med på läger förut så kom vi snabbt ut på banan efter att ha fixat ordning var alla skulle sova. Samling och lite information om helgen och vad som förväntas av spelarna togs upp först, godis och annat skräp är såklart inte ok på tennisläger och det hade alla bra koll på, likaså vikten av vila/sömn när man tränar tufft.

Efter samlingen och informationen hade vi en kort teori om fotarbete och varför och därefter körde vi igång en längre uppvärmning där vi blandade in lite lätt fys också.

Temat för kvällen var fotarbete och efter 2 timmar så hade vi tränare bara beröm att ge till alla spelare som gjort ett grymt träningspass med väldigt bra (men jobbigt) fotarbete. Självklart körde vi ett lättare fyspass även efter tennisen. Inga problem att sova för någon av spelarna.

Lördagmorgon startade vi med uppvak ute, frukost och sen en längre uppvärmning.

Dubbel stod på schemat och vi hann med både mycket dubbelövningar, matcher men också mycket teori om vart man ska stå och varför. Några spelare hade spelat mycket dubbel och hade bra koll men vi tog ändå allt från grunden då vissa inte riktigt hade så mycket erfarenhet av dubbel. Självklart var det obligatoriskt att peppa/prata/klappa efter VARJE poäng vilket några hade lite svårt att komma igång med i början men efter mycket övningar och påminnelser var det otroligt kul att se LAG på banan och inte två singelspelare. Ett längre fyspass avslutade förmiddagens träning och lite vila/lunch innan eftermiddagen pass började.

Eftermiddagen/kvällen la vi in mycket om det mentala på banan då vi sett att det varit lite svårt att ”släppa loss” och peppa varandra under dubbeln tidigare under dagen. Teori & diskussion om kroppsspråk och hur man gör utåt även påverkar inåt, ge/få energi av varandra (i dubbel) och ge/få energi av sig själv när man står ensam på banan både när det går bra och när det inte går som man vill. En väldigt viktig träning där vi höjde musiken till max under spelet så barnen fick träna på att heja på sig själva utan att det skulle höras så mycket (då några tyckte att det var jobbigt att höras i början) och efter några timmar var det underbart då ALLA vågade heja på sig själv oavsett om det var klapp, knyten näve eller rop.

Kvällen avslutades med middag och frågesport/rita&gissa där alla var taggade till max.

Söndagen började med uppvak, frukost och uppvärmning innan det var dags för matchspel. Dubbel & singel och fokus på dom teman vi haft under fredagen & lördagen. Otroligt bra pass där alla spelare gick in för vad dom skulle göra fullt ut och energin på banan var grym. En riktigt bra & kul helg där vi verkligen hoppas att spelarna fått med sig lite nya och värdefulla tips som dom kan använda på träning & matcher framöver.

 

Anna & Erik

Share
Posted in Nyheter | Kommentering avstängd

Deltagarerekord IfSO-touren

4/10 hade vi vår första IfSO-tour för terminen och vilka matcher spelarna bjöd på, otroligt fina och välspelade matcher! Extra roligt att vi slog vårat deltagarrekord med spelare från HTK! Stort tack till alla domare som ställde upp under dagen!

MINIKLASSEN!

10645091_10152276753816782_3402803963468755116_n

 

MIDIKLASSEN

10704104_10152276748716782_1063135222847509263_n

 

MAXIKLASSEN

10670210_10152276747481782_762749947715359770_n

Share
Posted in Nyheter | Kommentering avstängd